Sinds 1948

De geur van zaagsel,

de geur van mijn jeugd

Mijn opa was mijn eerste vriend. Hij is het bedrijf begonnen in 1948. Als kind kwam ik elke dag na school in de timmerwerkplaats en mocht ik meehelpen. De geur van zaagsel, dat is de geur van mijn jeugd.

De lekkerste houtgeur vind ik die van western red cedar, de duurzaamste houtsoort om mee te bouwen. Het is vrij zacht maar het gaat heel lang mee. Als je dat zaagt of schaaft… dan is het net parfum. Als ik mijn ogen dicht doe, kan ik ruiken met welke houtsoort ik te maken heb. Vooral als het om Europees hout gaat, daar weet ik veel vanaf.

Mijn opa nam me ook mee naar het bos, waar hij me alles leerde over bomen. Hoe hij met hout omging, de liefde en de eerbied die hij voor het hout had – dat heeft hij allemaal op me overgebracht.

Onuitputtelijk bouwmateriaal

Er blijft altijd

leven in

Hout is zó’n fantastisch product, ik ben er gewoon verliefd op. Het is een onuitputtelijk bouwmateriaal. Je stopt een zaadje in de grond en de natuur doet de rest. En doe je het goed en verantwoord, dan wordt het meer.

Je kunt er huizen, schuren, boten en bruggen van bouwen en de bomen vormen ook nog de longen van onze aarde. Omdat het een natuurlijk product is, is het nooit gelijk. Ook al is het gekapt, er blijft altijd leven in.

Beheerde bossen

Wij willen werken met

eerlijk hout

Honderd jaar geleden zijn Scandinavië en ook Nederland begonnen met duurzame bosbouw en inmiddels zijn het bosbeheer en de houtkap overal in Europa gewoon goed, op één enkel land na.

Als houtbouwer is het belangrijk dat je weet waar je product vandaan komt. Wij willen met eerlijk hout werken, uit verantwoord beheerde bossen. In Nederland is de houtbouw geconcentreerd in Drenthe, zoals de mosselen uit Zeeland komen en de bloembollen uit Noord-Holland. In onze provincie zit veel kennis van hout.

Onze missie

Vertrouwen is een

kostbaar ding

Wat onze missie is? De klant blij maken. Wij willen zijn of haar droomschuur maken. Maar soms weten klanten niet precies wat hun droomschuur is. Om daarachter te komen, stellen we de juiste vragen en kruipen we in de huid van de opdrachtgever. En als je dan een schets maakt en van de klant hoort dat je het precies hebt begrepen, ja, dat is genieten!

Veel mensen zien een schuur als iets aparts maar wij zien een bijgebouw altijd in harmonie met de omgeving. Wij willen gebouwen maken die echt kloppen. In het ontwerpen kijken we daarom altijd met een architectenblik, met de gulden snede in ons hoofd. In dat hele proces nemen we de klant mee, delen we onze kennis.

Vertrouwen is een kostbaar ding. Dat willen wij verdienen door goed te luisteren en de wensen te vertalen in het perfecte bijgebouw dat meerwaarde levert voor je perceel, voor je huis.

20 houtliefhebbers

Eerlijk en

respectvol

Er werken 20 mensen bij ons. Dat zijn allemaal vakbekwame houtliefhebbers, een tikje perfectionistisch ook. We gaan hier heel eerlijk en respectvol met elkaar om. In onze werkplaats kun je ons aan het werk zien. Zo zie je bijvoorbeeld hoe wij ook het hout aan de binnenkant – zoals de gebinten, de spanten en het framewerk – van douglashout maken, zodat het één geheel wordt.

Wij vermijden het gebruik van chipwood (OSB), spaanplaat en metalen balkdragers. Bij ons krijg je echt een gevoel alsof je in een oude boerenschuur staat.

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen