1. Home
  2. Werkwijze

Werkwijze

STAP 1

Tijdens het contact met één van onze adviseurs Eddy Schipper, Paul Sesselaar of Roelf Jager worden al uw wensen geheel in kaart gebracht. Het bespreken van uw wensen kan telefonisch, bij u thuis óf bij ons op kantoor. Wij adviseren u over alle mogelijkheden; zo komen we uiteindelijk samen met u tot een ontwerp voor uw maatwerk schuur, bijgebouw of schuurwoning. Vervolgens maken wij voor u een geheel vrijblijvende offerte met een ontwerpschets.

Het team van Houtbouw Holland

Eddy Schipper

Werkwijze

Paul Sesselaar

Roelf Jager

Harry van der Laan

Erwin Bos

STAP 2

Na uw akkoord gaat onze tekenaar samen met onze technische man; Harry van der Laan, alles bouwkundig goedkeuren en worden de constructieve berekeningen en bouwtekeningen gemaakt volgens het Bouwbesluit.

STAP 3

In sommige gevallen heeft u toestemming nodig van uw gemeente voor het plaatsen van de schuur, houten bijgebouw of schuurwoning. Houtbouw Holland zoekt voor u alle zaken rondom de bouwvergunning uit en wij zullen de aanvraag geheel vrijblijvend voor u verzorgen.

STAP 4

Wij selecteren het mooiste en kwalitatief beste hout voor uw project. Samen met u plannen we vervolgens het plaatsen van uw gebouw in. Ondertussen beginnen wij in onze werkplaats met alle voorbereidingen. Zo wordt uw schuur of woning op vakkundige en ambachtelijke wijze in prefab onderdelen klaargemaakt voor plaatsing bij u thuis.

STAP 5

Onze ervaren montageploeg komt uw schuur, tuinkamer, carport of schuur woning leveren en plaatsen. De prefab onderdelen van uw houten bijgebouw worden één voor één op hun plaats gehesen. Dit gaat erg snel en is ook nog eens leuk om te zien. Binnen enkele dagen staat uw droomgebouw en kan het genieten gaan beginnen. Wij geven 10 jaar garantie op alle onderdelen zoals dakbedekking, fundering, kozijnen, houtkwaliteit, constructie en alle draaiende delen.

Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw
Houtbouw Holland ontwerpt samen met u uw droomgebouw

VERGUNNING AANVRAGEN

Heeft u bouwplannen? In sommige gevallen heeft u daarvoor toestemming nodig van gemeente en omwonenden. De overheid heeft de afgelopen tijd wijzigingen doorgevoerd in het vergunningstraject. Binnenkort verwachten we nog meer wijzigingen in de regelgeving rondom de omgevingsvergunning. Saaie en complexe kost? Voor Houtbouw Holland is het een uitdaging. Wij zoeken alle zaken rondom de bouwvergunning dan ook met liefde voor u uit.

DE OMGEVINGSVERGUNNING

Houtbouw Holland houdt zijn kennis continu op peil. Daarom kunnen wij het volledige aanvraagtraject voor de omgevingsvergunning (vroeger de bouwvergunning) voor u verzorgen en u daarin adviseren. Ook leveren wij alle benodigde bouwtekeningen, constructieberekeningen en kadastrale gegevens. Blijkt u uiteindelijk toch geen vergunning te krijgen? Wees gerust, wij werken altijd op basis van verlening van vergunning. U zit dus nergens aan vast. Zo kunt u zich alvast verheugen op uw nieuwe aankoop! Er zijn twee mogelijkheden bij de plaatsing van uw bouwwerk: bouwen zónder en bouwen mét omgevingsvergunning.

BOUWEN ZONDER OMGEVINGSVERGUNNING

Vanaf 1 november 2014 gelden er ruimere regels voor het bouwen op achtererven zonder dat hiervoor een vergunning nodig is. Bijgebouwen, zoals een vrijstaande schuur, carport, garage of berging, kan onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Kortom hoe dichter bij de perceelgrens hoe minder hoog een dak dus mag zijn. Voorwaarde is dat het bijgebouw in het achtererfgebied is gelegen. Om paal en perk aan het dichtslibben van het achtererfgebied te kunnen stellen, zijn maximale oppervlaktematen opgenomen.

De maten zijn gekoppeld aan de grootte van het bebouwingsgebied.

  • Bebouwingsgebied is kleiner dan of gelijk aan 100 m², dan bedraagt de oppervlakte van alle bijbehorende bouwwerken tezamen maximaal 50% van dat gebied.
  • Bebouwingsgebied groter dan 100 m² en kleiner dan of gelijk aan 300 m²: 50 m², vermeerderd met 20% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 m².
  • Bebouwingsgebied groter dan 300 m², dan mag 90 m² worden bebouwd, vermeerderd met 10% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 m² tot een maximum van 150 m².

Het bebouwingsgebied is het achtererfgebied en de grond onder de aan het hoofdgebouw toegevoegde aan- en uitbouwen.

Bij twijfel kunt u altijd een vergunningscheck doen via www.omgevingsloket.nl

Komt u er niet uit? Twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van alle zaken rondom vergunningen.

BOUWEN MET OMGEVINGSVERGUNNING

In sommige gevallen is voor uw bouwactiviteiten wél een omgevingsvergunning nodig. In dat geval kijkt een welstandscommissie naar de plannen. Zij bewaakt de kwaliteit van de gebouwde omgeving aan de hand van de welstandsnota. Bij het bouwen met een omgevingsvergunning moet ook úw bouwwerk voldoen aan het bestemmingsplan. Hierin staan de eerdergenoemde zaken als de toelaatbare oppervlakte en de maximale hoogte. Om te weten of u wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt, kunt u www.omgevingsloket.nl raadplegen en de vergunningscheck doen. Heeft u overige vragen of bent u niet helemaal zeker van uw zaak? Onze adviseurs helpen u graag.

Menu