1. Home
  2. Saksische & Mansarde Schuren

Saksische & Mansarde Schuren

Saksische schuur

De Saksische schuur kenmerk zich met name door het karakteristieke dak. Van oorsprong is het een langgestrekt, driebeukig gebouw met de deel in het midden en de stallen aan weerszijden. De Saksische schuur is een prachtig voorbeeld van een houtbouw schuur die dienst kan doen als buitenverblijf of combinatie van berging en opslagruimte met een zeer landelijk karakter.

Mansarde schuur

Een Mansarde schuur kenmerkt zich door het gebroken dak ( ook wel gebroken kap of Franse kap). Dit is een dakvorm waarbij het onderste gedeelte van het schuine dak steiler is dan het bovenste gedeelte. Dit historische daktype ontstond in de Franse Barokarchitectuur en is vernoemd naar de Franse architect François Mansart.

Houtsoort: Douglashout

Bij Houtbouw Holland kiezen wij bewust voor het gebruik van Douglas Hout. De gebinten, dakbeschot, gevelbekleding, als mede de spanten (gordingen), stijl en regelwerk bestaan volledig uit Douglashout. Hierdoor krijgt u zowel aan de buitenzijde alsmede aan de binnenzijde de gewenste uitstraling.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Wilt u graag een afspraak maken bij u op locatie? Of komt u liever een keer naar onze showroom? Stuur ons uw gegevens op, dan nemen we graag contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.

Menu