1. Home
  2. Klassieke Schuur

Klassieke Schuur

Een prachtige klassieke schuur van Houtbouw Holland

Bent u een liefhebber van tijdloos design? De klassieke houten schuur voorzien van een zadeldak kan dan de ideale oplossing voor u zijn. Bij Houtbouw Holland helpen wij u graag verder bij het ontwerp en de bouw van uw schuur.

De houten schuur kan bijvoorbeeld gebruikt worden als carport, opslag, tuinkamer, gastenverblijf of tuinkantoor.

Met oog voor detail en een kwalitatief hoge afwerking zorgt Houtbouw Holland er voor dat uw schuur een geheel eigen unieke uitstraling krijgt. De materialen die Houtbouw Holland gebruikt zijn van 1ste klas kwaliteit. Deze worden op ambachtelijke wijze door vakmensen geproduceerd en gemonteerd in onze eigen werkplaats. Hierdoor bent u verzekerd van een prachtige en duurzame schuur met 10 jaar garantie op alle onderdelen.

Alle schuren van Houtbouw Holland zijn op maat gemaakt, u krijgt dus een unieke schuur. Hieronder slechts een aantal voorbeelden van schuren die wij eerder gemaakt hebben.

Maatwerk gemaakt van duurzame materialen

Uw gebouw wordt volledig voor u op maat gemaakt. Hierdoor kan het geheel naar uw wens worden samengesteld. Wat betreft de mogelijkheden qua materialen kijken we naar uw wensen en de toepassing. Tevens kijken wij goed naar de omgeving en uw woning, het is voor ons belangrijk dat de stijl van uw schuur, schuurwoning of bijgebouw volledig in harmonie is met de omgeving. Houtbouw Holland bouwt met een duurzaam type hout, veelal Douglas hout. Dit hout is voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk, wat inhoudt dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Andere houtsoorten zoals bijvoorbeeld eikenhout of western red cedar behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hierdoor voorziet u uw tuin van een gebouw die niet alleen mooi, functioneel en ruimtelijk is, maar ook heel lang meegaat.

Bouwen volgens het bouwbesluit

Alle constructies van de gebouwen die wij maken voldoen aan het bouwbesluit en worden volgens berekeningen van onze bouwkundige constructeur gebouwd. Omdat de gebinten, het dakbeschot, de gevelbekleding, de spanten (gordingen) alsmede het stijl- en regelwerk helemaal uit Douglashout wordt opgebouwd krijgt de buiten alsmede de binnenzijde een prachtige uitstaling.

Ramen en deuren

De kozijnen en deuren van Houtbouw Holland worden allemaal op ambachtelijke wijze met pen & gat verbinding in onze eigen werkplaats op maat voor u gemaakt.

Voor een moderne uitstraling, goede lichtinval en goed uitzicht is het ook mogelijk om bijvoorbeeld glazen schuifwanden te plaatsen of een industriële stalen pui, deze kunnen wij geheel op maat voor u maken indien gewenst.

Functies van uw gebouw

De gebouwen van Houtbouw Holland zijn o.a. toepasbaar als: berging of opslag voor uw auto, tuinmeubelen, grasmaaier of fietsen.

Dient het gebouw als luxe buitenverblijf, carport, garage, paardenstal, gastenverblijf, tuinkantoor, aan- uitbouw, mantelzorgwoning, poolhouse of terrasoverkapping? De gebouwen en schuren van Houtbouw Holland zijn multifunctioneel en naar eigen wens en smaak in te vullen. Bij het ontwerpen is de functie van uw gebouw bepalend en zal dan ook uitgebreid ter sprake komen zodat wij dit kunnen meenemen in het ontwerp.

Fabricage

De bouw van uw schuur, gebouw of schuurwoning gebeurd al grotendeels in onze werkplaats in Nieuw-Buinen. De onderdelen worden prefab geproduceerd. Op de bouwlocatie zullen de prefab onderdelen vervolgens geplaatst worden en afgemonteerd. Het prefab bouwen heeft als voordeel dat het bouwen op locatie erg snel gaat, zo kunt u binnen een paar dagen al genieten van uw prachtige bijgebouw. Wij plaatsen door heel Nederland en België. Het verwerken van hout tot schuur doen wij met veel liefde en passie. Dit is uiteindelijk terug te zien in het mooie, landelijke of moderne gebouw dat wij afleveren bij u in de tuin.

Hoe nu verder?

Zit u na te denken over een houten schuur of schuurwoning? Onze adviseurs kunnen u hierbij uitstekend helpen. Het geheel vrijblijvend bespreken van uw wensen en de mogelijkheden kan telefonisch, bij u thuis óf bij ons op kantoor. Een passende offerte op maat inclusief ontwerpschets is hiervan het resultaat. Wanneer dit ontwerp aan uw eisen voldoet wordt het gebouw geplaatst door onze professionals.

U kunt contact met ons opnemen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, telefonisch via telefoonnummer 0599-204020 of door een email te sturen naar info@houtbouwholland.nl

Menu