Veranda en Tuinkamer

Ambachtelijk maatwerk sinds 1948

Een veranda en tuinkamer bieden een perfecte plek om het hele jaar door te genieten van het buitenleven in uw tuin. Op een mooie zomeravond lang buiten kunnen zitten op een beschutte plek onder de veranda of overkapping. Ook ook in het voor- en najaar te kunnen genieten van het buitenleven zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een tuinkamer. Of een combinatie van een tuinkamer met overkapping.

Als specialist in maatwerk houtbouw hebben we ruim 75 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van veranda’s, overkappingen en tuinkamers. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en verzorgen het hele proces van ontwerp, eventuele vergunningsaanvragen en plaatsing.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten over

Houtbouw Holland

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Een tuinkamer met veranda

Een tuinkamer met veranda of overkapping is een populaire keuze voor veel mensen. Deze combinatie van een afgesloten ruimte en een overdekt terras biedt het beste van twee werelden. Met een tuinkamer kunt u het hele jaar door genieten van het buitenleven, terwijl een veranda u de mogelijkheid biedt om bij mooi weer buiten te zitten. Een tuinkamer kan volledig geïsoleerd worden gebouwd zodat u deze ook in de winter kunt blijven gebruiken.

Hoewel vrijwel alles wat wij bouwen maatwerk is, bieden we ook vier standaard tuinkamers aan welke vergunningsvrij in uw tuin kunnen worden geplaatst. Los van dit aanbod zijn alle bouwwerken die we plaatsen maatwerk. Volledig afgestemd op uw wensen.

Verschillende opties voor een tuinkamer met overkapping

In de afgelopen jaren hebben we tientallen tuinkamers met overkapping ontworpen en geplaatst in heel Nederland. De tuinkamers in ons portfolio laten de uitgebreide en diverse mogelijkheden zien. Bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden om een tuinkamer te voorzien van een overkapping, een tuinkamer met berging, verschillende mogelijkheden met glazen wanden en gevelbekleding van verschillende houtsoorten.

Douglas overkapping tuinkamer

Voor vrijwel alle tuinkamers gebruiken we douglas hout. De natuurlijke kleur van Douglas zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en het hout is minder gevoelig voor houtschimmel, wat de levensduur verlengt tot wel 75 jaar. Naast Douglas kunt u ook kiezen thermisch verduurzaamd naaldhout, Europees eiken en lariks douglas hout of Thermo Ayous hout.

Een douglas overkapping kan geplaatst worden aan de achterkant van de woning. Steeds vaker bouwen we een schuur of tuinkamer met overkapping. Zo ontstaat er een multifunctioneel gebouw waar u het hele jaar gebruik van kunt maken.

Houten overkapping met glas

Het gebruik van glas wordt steeds populairder. Ook voor tuinkamers, veranda’s en overkappingen. De mogelijkheden voor het gebruik van glas zijn heel divers. We hebben een aantal verschillende opties voor u op een rij gezet.

De voorkant en eventuele open zijkanten van een overkapping kunnen we voorzien van glazen schuifwanden. Hiermee kunt u de overkapping helemaal afsluiten en creëert u als het ware een dichte tuinkamer. Het afsluiten van een overkapping heeft als voordeel dat u vaker en langer gebruik kunt maken de buitenruimte en deze ruimte veel meer kunt gebruiken als verlengstuk van uw woning.

Voor liefhebbers van een moderne stijl voorzien we steeds vaker tuinkamers van ‘steellook’ hardhouten kozijnen met grote ramen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor het plaatsen van stalen panelen met ramen. Dit geeft de veranda en tuinkamer een stoere en moderne uitstraling. Zeker in combinatie met moderne gevelbekleding.

Waar moet u rekening mee houden bij het plaatsen van een veranda en tuinkamer?

Bij het plaatsen van een veranda en tuinkamer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende houtsoorten, maatwerk, levertijden en het proces van ontwerp, bouw tot plaatsing.

Verschillende houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden bij het bouwen van een tuinkamer of veranda, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Douglas hout is populair vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Maar ook houtsoorten als vurenhout, Europees eiken en thermisch verduurzaamd grenen behoren tot de mogelijkheden.

Maatwerk

Naast de 4 standaard tuinkamers die we bieden is alles maatwerk. Uw tuinkamer en veranda zijn dus helemaal afgestemd op uw wensen. Om uw wensen en de mogelijkheden goed in kaart te brengen komen we graag bij u langs op locatie of nodigen wij u uit bij ons op kantoor. Wij adviseren u over de verschillende mogelijkheden, houtsoorten, het bouwproces en vergunningen.

Het proces van ontwerp, bouw tot plaatsing

Na een intensief traject waarin we alle mogelijkheden en wensen in kaart hebben gebracht kunnen we beginnen met de voorbereidingen. Houd u er rekening mee dat tussen het tekenen van de offerte en het plaatsen van uw tuinkamer enkele maanden tot een jaar kan zitten. Afhankelijk van de periode in het jaar plannen wij 4 tot 8 maanden vooruit.

Ondertussen beginnen wij in onze werkplaats met alle voorbereidingen. Zo wordt uw tuinkamer of veranda op vakkundige en ambachtelijke wijze in prefab onderdelen klaargemaakt voor plaatsing bij u thuis.

Onze ervaren montageploeg komt uw schuur, tuinkamer, carport of schuur woning leveren en plaatsen. De prefab onderdelen van uw houten bijgebouw worden één voor één op hun plaats gehesen. Dit gaat erg snel en is ook nog eens leuk om te zien. Binnen enkele dagen staat uw droomgebouw en kan het genieten gaan beginnen.

Wij geven 10 jaar garantie op alle onderdelen zoals dakbedekking, fundering, kozijnen, houtkwaliteit, constructie en alle draaiende delen.

Veelgestelde vragen over tuinkamers en veranda's

In sommige gevallen heeft u toestemming nodig van gemeente en omwonenden. De overheid heeft de afgelopen tijd wijzigingen doorgevoerd in het vergunningstraject. Binnenkort verwachten we nog meer wijzigingen in de regelgeving rondom de omgevingsvergunning.

Meer informatie over vergunningsvrij bouwen vind u dit artikel: https://www.houtbouwholland.nl/blog/heeft-u-voor-een-tuinkamer-een-vergunning-nodig/

Saaie en complexe kost? Voor Houtbouw Holland is het een uitdaging. Wij zoeken alle zaken rondom de bouwvergunning dan ook met liefde voor u uit.

Wij bieden vier standaard houten tuinkamers aan. De Morvan tuinkamer is verkrijgbaar vanaf €18.750. Bij een op maat gemaakte tuinkamer hangt de prijs af van het formaat en de gekozen materialen, zoals glaswanden, een schuifpui of een industriële glazen pui.

Het is zeker mogelijk om je bestaande veranda te upgraden naar een tuinkamer. Met de juiste aanpassingen, zoals het toevoegen van glazen wanden en zijpanelen, kan je veranda worden getransformeerd tot een gezellige en functionele tuinkamer.

Hoewel de termen 'serre' en 'tuinkamer' vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Een serre wordt meestal gebruikt als een volledig afgesloten ruimte die direct aan een woning is bevestigd. Het heeft meestal een volledig glazen constructie en wordt gebruikt als een extra woonruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt.

Een tuinkamer daarentegen kan worden omschreven als een afgesloten ruimte direct aan een woning met glazen schuifwanden. Hoewel een tuinkamer ook een volledig glazen constructie kan hebben, wordt de term vaak gebruikt om een overkapping aan te duiden die afgesloten kan worden met glazen schuifwanden. Het belangrijkste verschil tussen een serre en een tuinkamer is dus de mate van afsluiting en het gebruik van de ruimte.