Tuinschuur kopen?

Ambachtelijk maatwerk sinds 1948

Een tuinschuur is handig als extra opbergruimte voor het opbergen van tuingereedschap, tuinmeubelen en kussens. Bij Houtbouw Holland maken we houten tuinschuren op maat. Alle schuren die wij bouwen zijn dus maatwerk. Samengesteld op basis van uw wensen.

Een tuinschuur bouwen doen we in de meeste gevallen van douglas hout. Dit hout is het meest geschikt voor het bouwen van tuinschuren, schuren en tuinhuisjes. Omdat wij alles op maat bouwen heeft u volledige vrijheid om de indeling van uw tuinschuur zo te maken dat deze helemaal aansluit bij uw wensen. Denk aan het toevoegen van extra bergruimte, een plat dak of puntdak, overkapping of veranda.

Maak een afspraak
tuinschuur

Wat zeggen onze klanten over

Houtbouw Holland

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Maatwerk houten tuinschuur

Met een tuinschuur kun je alle kanten op. Naast dat een schuur in de tuin handig als extra opbergruimte kunt u een tuinschuur ook nog combineren met een overkapping, veranda, carport of stalling voor fietsen.

Tuinschuur met overkapping

Steeds vaker zien we dat een houten tuinschuur wordt uitgebreid met een overkapping. Het geeft u de mogelijkheid om een extra zithoek te creëren met beschutting tegen de zon. Ook kan een overkapping worden gebruikt om fietsen onder te stallen of om een buitenkeuken onder te plaatsen.

Montage van uw tuinschuur

Zodra het ontwerp is goedgekeurd gaan wij in onze werkplaats aan de slag met bouwen en monteren. Ons montage team bouwt op locatie alle prefab panelen en wanden op. Op locatie worden de onderdelen dan één voor één op hun plek gehesen. Op deze manier kunnen we binnen enkele dagen plaatsen afronden en kan het genieten beginnen.

Tuinschuur van douglas hout

Of het nu om een houtbouw woning, kapschuur, tuinkamer of schuur gaat, voor de meeste gebouwen gebruiken we Europees douglas. Het in Nederland, Frankrijk of Duitsland geteelde douglas heeft aanvankelijk een licht geelbruine tint, die overgaat in oranjeachtig geelbruin met een warme uitstraling. Het hout van jonge, snelgroeiende bomen is iets roder van kleur.

Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits.

Meer informatie over de levensduur van douglas hout kunt u vinden in dit artikel: hoe lang gaat douglas hout mee?

Naast Douglas kunt u er ook voor kiezen om uw tuinschuur te bouwen van thermisch verduurzaamd naaldhout, Europees eiken en lariks, douglas hout of Thermo Ayous hout.

Ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en is voor zien van het FSC en/of PEFC keurmerk. Voor hout uit Europa is dit keurmerk overbodig omdat we in Europa hout kappen uit verantwoord beheerde bossen.

Is het mogelijk om zonnepanelen te installeren op een tuinschuur?

Absoluut. Bij Houtbouw Holland worden de berekeningen voor de constructie van alle gebouwen uitgevoerd door een gespecialiseerd ingenieursbureau, waarbij strikt wordt voldaan aan de eisen van het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:

‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’

Bij Houtbouw Holland hanteren we standaarden die de minimale vereisten overstijgen, waarbij al onze gebouwen en constructies ontworpen zijn om te voldoen aan de normen voor windbelasting (NEN-EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting), specifiek voor windgebied 1, dat de kuststrook en de Waddeneilanden omvat. Dit wordt bereikt door een robuuste houten constructie te gebruiken die extra zwaar is uitgevoerd.

Daarom kunt u erop vertrouwen dat het plaatsen van zonnepanelen op elk van onze gebouwen en constructies mogelijk is. Als u overweegt om zonnepanelen te installeren op uw houten tuinschuur, staan we klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het vinden van de optimale oplossing.

Veel gestelde vragen over een tuinschuur

Omdat wij geen bouwpakketten en prefab schuren leveren is dat lastig te zeggen. Alle schuren en tuinschuren die wij bouwen zijn maatwerk. Het formaat en gekozen materialen hebben invloed op de prijs. Benieuwd wat de kosten zijn om uw droomschuur te laten bouwen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De meeste tuinschuren bouwen wij met Douglas hout. De natuurlijke kleur van Douglas zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en het hout is minder gevoelig voor houtschimmel, wat de levensduur verlengt.

Andere houtsoorten zoals thermisch verduurzaamd naaldhout, Thermo Ayous of eiken zijn ook mogelijk. De adviseurs van Houtbouw Holland kunnen u alles vertellen over de verschillen, voor- en nadelen per houtsoort. Bij Houtbouw Holland behandelen we de planken met beits voor een optimale levensduur.

Over het algemeen geldt dat bij vergunningsvrij bouwen van een tuinschuur direct op de erfgrens geplaatst mag worden. Echter, als de schuur hoger is dan een bepaalde grens (vaak 2,5 meter), moet deze mogelijk een bepaalde afstand van de erfgrens af staan. Deze afstand varieert per gemeente.

Bijgebouwen, zoals een tuinschuur kunnen onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Kortom, hoe dichter bij de perceelgrens hoe minder hoog een dak dus mag zijn. Voorwaarde is dat uw houten tuinschuur in het achtererfgebied is gelegen. Om paal en perk aan het dichtslibben van het achtererfgebied te kunnen stellen, zijn maximale oppervlaktematen opgenomen.

De maten zijn gekoppeld aan de grootte van het bebouwingsgebied.

• Bebouwingsgebied is kleiner dan of gelijk aan 100 m², dan bedraagt de oppervlakte van alle bijbehorende bouwwerken tezamen maximaal 50% van dat gebied.

• Bebouwingsgebied groter dan 100 m² en kleiner dan of gelijk aan 300 m²: 50 m², vermeerderd met 20% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 m².

• Bebouwingsgebied groter dan 300 m², dan mag 90 m² worden bebouwd, vermeerderd met 10% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 m² tot een maximum van 150 m².

Het bebouwingsgebied is het achtererfgebied en de grond onder de aan het hoofdgebouw toegevoegde aan- en uitbouwen.

Bij twijfel kunt u altijd een vergunningscheck doen via

https://omgevingswet.overheid.nl/home

Komt u er niet uit? Twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van alle zaken rondom vergunningen en vergunningsvrij bouwen.