Overkapping aan schuur in uw tuin

Van Houtbouw Holland

Echt genieten van uw tuin doet u met een overkapping aan uw schuur of tuinhuis. Met een overkapping maakt u van uw schuur niet alleen praktische plek voor extra opbergruimte. Maar ook een aangename plek om te zitten.

Bij Houtbouw Holland bouwen we een schuur met overkapping op maat of plaatsen we een maatwerk overkapping aan een bestaande schuur. Al onze bouwwerken zijn maatwerk en volledig afgestemd op uw wensen.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten over

Houtbouw Holland

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Een overkapping aan uw schuur

geniet van het buitenleven

Een overkapping aan schuur zorgt voor de perfecte combinatie van extra opbergruimte en het creëren van een aangename plek met zithoek of buitenkeuken. Een overkapping biedt beschutting en zorgt ervoor dat u al vroeg in het voorjaar lekker buiten kunt zitten.

Tuinhuis met overkapping

Steeds vaker bouwen wij een douglas tuinhuis op maat. Super handig voor het opbergen van tuingereedschap, kussens voor in de loungeset en het stallen van fietsen. Door een overkapping aan uw tuinhuis toe te voegen kunt u eenvoudig een extra beschutte zithoek creëren.

Steeds vaker voorzien wij overkappingen van stijlvolle en luxe extra’s zoals glaswanden, schuifwanden en een industriële glazen pui.

Verschillende houtsoorten

Veruit de meeste schuren met overkapping bouwen wij met (Europees) douglas hout. Zowel de constructie als de gevelbekleding. Het in Nederland, Frankrijk of Duitsland geteelde douglas heeft aanvankelijk een licht geelbruine tint, die overgaat in oranjeachtig geelbruin met een warme uitstraling. Het hout van jonge, snelgroeiende bomen is iets roder van kleur.

Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits.

Naast Douglas kunt u ook kiezen thermisch verduurzaamd naaldhout, Europees eiken en lariks douglas hout of Thermo Ayous hout.

Ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en is voor zien van het FSC en/of PEFC keurmerk. Voor hout uit Europa is dit keurmerk overbodig omdat we in Europa hout kappen uit verantwoord beheerde bossen.

Een overkapping aan schuur van Houtbouw Holland

Zit u na te denken over een schuur met overkapping of wil u een overkapping aan een bestaande schuur laten plaatsen? Onze adviseurs kunnen u hierbij uitstekend helpen. Het geheel vrijblijvend bespreken van uw wensen en de mogelijkheden kan telefonisch, bij u thuis óf bij ons op kantoor. Een passende offerte op maat inclusief ontwerpschets is hiervan het resultaat. Wanneer dit ontwerp aan uw eisen voldoet wordt het gebouw geplaatst door onze professionals.

U kunt contact met ons opnemen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, telefonisch via telefoonnummer 0599-204020 of door een email te sturen naar info@houtbouwholland.nl.

Veel gestelde vragen over een overkapping

Hiervoor gelden geen algemene regels in Nederland. Dat wil zeggen, er zijn wel regels. Maar die zijn per gemeente vastgelegd. Bij de meeste gemeenten in Nederland gelden voor de afmetingen van een overkapping de volgende regels:

  • overkappingen op uw achtererf mogen maximaal 30m2 zijn
  • Een overkapping op uw achtererf mag maximaal 50% van uw achtertuin beslaan
  • Voor een overkapping in uw voortuin is een vergunning nodig

Bovenstaande zijn algemene regels die gelden voor de meeste gemeenten in Nederland. Het kan zijn dat de regelgeving in uw gemeente afwijkt. Dat kunt u zelf eenvoudig checken via deze website: https://omgevingswet.overheid.nl/home.

Om ruzie met de buren te voorkomen is het verstandig om uw plannen voor een overkapping aan uw schuur te bespreken met uw buren. Voor het plaatsen van een overkapping gelden andere regels dan voor het plaatsen van een schuur.

  • Voor een overkapping aan schuur of tuinhuis geldt dat maximaal 4 meter mag zijn en niet hoger mag zijn dan 30cm boven de eerste etagevloer (van het hoofdgebouw). Wanneer uw woning één etage heeft mag de overkapping niet boven de woning uitkomen. Deze regel geldt wanneer de overkapping aan uw schuur zich binnen 2.5 meter van het hoofdgebouw bevind.
  • Omdat een overkapping aan een schuur vaak buiten die 2.5 meter valt, is het goed om te weten dat buiten die 2.5 meter van uw woning een overkapping maximaal 3 meter hoog mag zijn.
  • Voor het plaatsen van een overkapping aan schuur die (dicht) op de erfgrens staat gelden weer andere regels. In de meeste gevallen mag het bouwwerk dan niet hoger dan 2 meter zijn.