Houten overkapping met glas

Weer genieten van uw tuin

Op een mooie zomeravond genieten van de avondzon? Dat doe je onder een houten overkapping met glas! De glazen wanden geven beschutting en het gebruik van douglas hout geeft een robuuste en natuurlijke uitstraling.

Voor een houten overkapping met glas zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Het meest gangbare is om aan de voorkant glazen schuifdeuren te plaatsen waarmee u de overkapping kunt afsluiten. U kunt er ook voor kiezen om de zijkanten af te werken met vaste glaswanden of industriële glaspanelen. Ook de schuifwanden zijn verkrijgbaar in een industriële uitvoering.

Het werken met glas in een overkapping, tuinkamer of serre zorgt voor veel natuurlijk lichtinval en een natuurlijke verbinden met uw tuin. Ook creëert u met glazen schuifdeuren een beschutte plek onder de overkapping waar u al vroeg in het jaar kunt genieten van de eerste zonnestralen.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten over

Houtbouw Holland

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Een overkapping met glas als aanbouw of los in uw tuin

Bij Houtbouw Holland leveren we geen standaard overkapping als bouwpakket. Al onze bouwwerken zijn maatwerk. Ontworpen en gebouwd op basis van uw wensen.

Samen met u kijken we naar de beste oplossing voor het creëren van uw droom overkapping, tuinkamer of serre. Zo kunnen we een houten overkapping met glas als aanbouw ontwerpen en plaatsen. De overkapping wordt dan een verlengstuk van uw woning. U kunt er zelf voor kiezen of u de overkapping wil voorzien van een vloer en glazen schuifdeuren.

U kunt er ook voor kiezen om een houten overkapping als losstaand gebouw in uw tuin te plaatsen. Uw overkapping kunt u dan voorzien van glaspanelen aan de zijkant, glazen schuifwanden aan meerdere zijden of een deels open overkapping. Ook het werken met lamellen geeft de overkapping een luxe uitstraling.

Houten overkapping met glazen schuifdeuren

Vaak wordt er gekozen voor een houten overkapping als aanbouw met glazen schuifdeuren. Een douglas overkapping kan eventueel nog worden voorzien van een glazen dak (lichtkoepels of lichtstraat) voor meer lichtinval.

Voor het glas voor de schuifdeuren of glaspanelen kunt u kiezen voor dubbel glas, veiligheidsglas en glas met een hoge isolatiewaardes. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Douglas hout

Een houten overkapping bouwen wij in de meeste gevallen van douglas hout. Het in Nederland, Frankrijk of Duitsland geteelde douglas heeft aanvankelijk een licht geelbruine tint, die overgaat in oranjeachtig geelbruin met een warme uitstraling. Het hout van jonge, snelgroeiende bomen is iets roder van kleur.

Douglas hout is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits.

Naast Douglas kunt u ook kiezen thermisch verduurzaamd naaldhout, Europees eiken en lariks douglas hout of Thermo Ayous hout.

Ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en is voor zien van het FSC en/of PEFC keurmerk. Voor hout uit Europa is dit keurmerk overbodig omdat we in Europa hout kappen uit verantwoord beheerde bossen.

Ontwerp, bouw en plaatsen van uw houten overkapping met glas

Als specialist in maatwerk brengen we als eerste uw wensen in kaart. Dit kan telefonisch maar we komen ook graag bij u thuis. Wij adviseren u over de mogelijkheden en komen tot een vrijblijvende offerte met een ontwerpschets.

Na akkoord moet alles bouwkundig goedgekeurd worden en gaan we over tot de constructie berekeningen en het maken van een bouwtekening volgens het bouwbesluit.

In sommige gevallen heeft u voor een overkapping een vergunning nodig. Dit zoeken wij voor u uit en vragen (wanneer nodig) een vergunning aan.

In onze werkplaats worden alle prefab overdelen in elkaar gezet. Zodat ze vaak binnen één dan bij u thuis geplaatst kunnen worden. Na montage van uw overkapping met glas, glazen schuifdeuren of glaspanelen kan het grote genieten beginnen.

Wij geven 10 jaar garantie op alle onderdelen zoals dakbedekking, fundering, kozijnen, houtkwaliteit, constructie en alle draaiende delen.

Veelgestelde vragen

Bij het maken van overkappingen wordt voornamelijk gebouwd met Douglas-hout. De natuurlijke kleur van Douglas zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en het hout is minder gevoelig voor houtschimmel, wat de levensduur verlengt, tot wel 75 jaar. Andere houtsoorten zoals thermisch verduurzaamd naaldhout, Thermo Ayous of eiken zijn ook mogelijk. De adviseurs van Houtbouw Holland kunnen u alles vertellen over de verschillen, voor- en nadelen per houtsoort.

Bij Houtbouw Holland behandelen we de planken met beits voor een optimale levensduur.

De meeste overkappingen, serres en tuinkamers mogen vergunningsvrij gebouwd worden. Mocht er wel een vergunning nodig zijn, dan onderzoeken wij dit voor u en dienen wij de aanvraag in.

En lees ons blog met meer informatie over een vergunning voor een tuinkamers en overkappingen: https://www.houtbouwholland.nl/blog/heeft-u-voor-een-tuinkamer-een-vergunning-nodig/

Bij het bouwen van een houten overkapping met glazen schuifdeuren zijn er inderdaad een aantal factoren om rekening mee te houden, waaronder het werken van hout. Hout werkt onder invloed van vocht en temperatuur, wat betekent dat het kan uitzetten of krimpen.

Door het kiezen van het juiste hout, het hout op de juiste manier te behandelen en de overkapping te voorzien van een stevige en stabiele constructie zal het eventuele werken van hout geen effect hebben op de functionaliteit van uw glazen schuifdeuren.

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:
‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’
Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.
Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw overkapping te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.