Welk houtsoort voor een tuinkamer?

Als u besluit om een tuinkamer van hout te laten bouwen, is het goed om te weten met welke materialen dit het beste kan worden gedaan. Het is namelijk een illusie om te bedenken dat iedere houtsoort geschikt is voor buitengebruik, want een tuinkamer van hout moet wel tegen bepaalde (weers)omstandigheden kunnen. Wilt u een vrijstaande tuinkamer van hout plaatsen, dan moet u goed afwegen hoe u hierbij te werk gaat. Houtbouw Holland is expert op het gebied van houtbouw en weet dan ook als geen ander welk hout er het beste kan worden gebruikt bij het bouwen van een tuinkamer.

 

Welk hout kies ik bij het bouwen van een tuinkamer?

Bij het realiseren van een tuinkamer van hout maken wij veelal gebruik van douglas hout en eikenhout. Wat deze twee houtsoorten met elkaar gemeen hebben, is dat ze beiden geschikt zijn voor buitengebruik. Bovendien hebben beide houtsoorten een lange levensduur. Zo weet u zeker dat u jarenlang kunt genieten van uw prachtige tuinkamer.
Goed om te weten is bovendien dat Houtbouw Holland uitsluitend bouwt met hout uit verantwoord beheerde bossen. Dat wil zeggen dat er voor iedere gekapte boom weer drie stuks worden teruggeplaatst, waardoor het hout onuitputtelijk blijft. Zo blijven we lief voor de aarde, terwijl we toch vele mensen kunnen blij maken met een fijne tuinkamer.

 

Tuinkamer van douglas hout

Duurzaamheid is een belangrijke pijler als het gaat om douglas hout. De douglas spar wordt speciaal verbouwd voor de houtproductie en groeit daarnaast ook nog eens erg snel. De boom wordt daardoor zeer hoog. Bovendien groeit de douglas spar recht, waardoor er lange en sterke balken uit kunnen worden gezaagd. Op die manier is het hout eenvoudiger te verwerken. Het hout hoeft immers, dankzij de lengte en sterkte, niet aan elkaar te worden geconstrueerd. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding een bijkomend voordeel bij een tuinkamer van douglas hout.

 

Tuinkamer van eikenhout

Een ander houtsoort dat kan worden gebruikt voor het maken van een vrijstaande tuinkamer van hout is eikenhout. Net als douglas hout is eikenhout een sterk houtsoort. Eikenhout valt namelijk in de categorie ‘hardhout’. Bovendien vereist eikenhout weinig onderhoud en heeft dit houtsoort een mooie, robuuste uitstraling. Dat, in combinatie met de bijzondere kleur en de eerder genoemde voordelen, maakt dat eikenhout ook zeer geschikt is voor het bouwen van een vrijstaande tuinkamer van hout.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op met Houtbouw Holland!

Heeft u, nu u op de hoogte bent van de beste houtsoorten voor een tuinkamer van hout, interesse in een op maat gemaakte tuinkamer van Houtbouw Holland? Neem dan snel contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0599 204 020 of per mail info@houtbouwholland.nl. Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Bekijk onze producten eens en dan kunt u uiteraard bij ons informeren naar de mogelijkheden.