Schuur vergunningsvrij bouwen

Als je op zoek bent naar extra opslagruimte of werkruimte kan een schuur een uitstekende oplossing zijn. Maar voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om te weten welke bouwvergunningen je nodig hebt. Gelukkig kun je in veel gevallen een schuur vergunningsvrij bouwen. In deze blog bespreken we de regels en richtlijnen voor het bouwen van een schuur zonder vergunning, en hoe Houtbouw Holland jou kan helpen bij het bouwen van een schuur op maat.

 

De regels voor een schuur vergunningsvrij bouwen

In Nederland zijn er specifieke regels en beperkingen met betrekking tot de grootte en locatie van een schuur die zonder vergunning kan worden gebouwd. In het algemeen mag een schuur vergunningsvrij worden gebouwd als deze voldoet aan de volgende eisen:

  • De schuur moet voorzien zijn van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak)
  • De goothoogte mag niet hoger zijn dan 3 meter
  • De hoogte van de daknok mag niet hoger zijn dan 5 meter. Gebruik hiervoor de volgende formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).
  • De schuur moet ten minste 1 meter van de erfgrens geplaatst worden
  • De schuur moet ten minste 1 meter achter de voorgevel van het hoofdgebouw geplaatst worden.

Kortom: hoe dichter bij de perceelgrens, hoe minder hoog een dak dus mag zijn!

 

Controleer altijd of je vergunningsvrij kunt bouwen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze regels kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de specifieke omstandigheden van je eigendom. Zo heb je in sommige gevallen toestemming nodig van de gemeente en omwonenden. Het is daarom altijd raadzaam om te controleren bij de gemeente of je een bouwvergunning nodig hebt voordat je begint met bouwen. Ook kun je bij twijfel een vergunningscheck doen via www.omgevingsloket.nl.

 

Twijfels over de vergunning? Wij helpen graag!

De specialisten van Houtbouw Holland blijven altijd op de hoogte van ontwikkelingen rondom vergunningsvrij bouwen. Twijfel daarom niet om contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt over vergunningsvrij bouwen. We helpen je graag bij het uitzoeken van alle zaken rondom vergunningen. Ook kunnen wij het volledige aanvraagtraject voor je uit handen nemen. Zo vragen wij de omgevingsvergunning aan (vroeger werd dit de bouwvergunning genoemd) en voorzien je van deskundig advies. Daarnaast leveren wij alle bouwtekeningen, constructieberekeningen en kadastrale gegevens.

 

Een schuur op maat

Als er is vastgesteld dat je een schuur zonder vergunning kunt bouwen, kan Houtbouw Holland je helpen bij het ontwerpen en bouwen van uw perfecte schuur. Wij bouwen schuren op maat, volgens uw specificaties en wensen. Of je nu op zoek bent naar extra opslagruimte, een werkplaats, een tuinkamer of een speelruimte voor de kinderen, wij helpen je graag bij het ontwerpen en bouwen van de perfecte schuur voor uw behoeften.

 

Schuur vergunningsvrij bouwen met duurzaam materiaal

Onze schuren worden gebouwd met duurzame materialen en met oog voor detail. Zo zorgen we ervoor dat de schuur niet alleen functioneel is, maar er ook mooi uitziet. Naast het bouwen van schuren op maat, kunnen we je ook helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunningen, mocht dit nodig zijn.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Overweeg je om een schuur te bouwen zonder vergunning of wil je gewoon meer weten over onze schuren op maat? Neem dan gerust contact op met Houtbouw Holland. We helpen je graag verder en denken met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie.