Hoe duurzaam is bouwen met hout?

Bouwen met hout kent vele voordelen. Er is namelijk van alles mogelijk met deze grondstof. Houtbouw Holland weet dat als geen ander en gebruikt hout dan ook om allerlei mooie bouwwerken te maken via fraaie bouwtechnieken. Een van de voordelen van bouwen met hout is dat dit erg duurzaam is. Waarom u duurzaam kunt bouwen met hout, leggen we u uit in deze tekst.

 

Groeiende bossen in Europa

In Europa zijn er momenteel meer bossen dan dat er ooit zijn geweest. Sterker nog, als we alleen al kijken naar Rusland, Duitsland, Nederland en Scandinavië, dan zien we dat de bossen daar in de afgelopen jaren met maar liefst dertig procent zijn gegroeid. Daarom kunnen we zeggen dat bouwen met hout erg grondstof besparend en om die reden ook duurzaam is. Zeker als we kijken naar hoe Houtbouw Holland met hout omgaat.

 

Houtbouw vanuit verantwoord beheerde bossen

Houtbouw Holland bouwt alleen met hout dat is verkregen uit verantwoord beheerde bossen. Voor iedere boom die men hier kapt, worden er liefst drie bomen teruggeplaatst. De natuur en het milieu worden om die reden zo min mogelijk belast en dat maakt bouwen met hout zeer duurzaam.

Daarnaast is bouwen met hout ook in ecologisch opzicht goed voor het milieu. Waarom? Enerzijds komt dat doordat de CO2-uitstoot wordt verminderd door de groei van hout. Anderzijds speelt bij hout ook de verwerking van grondstof tot product een rol. Ook dit heeft namelijk amper invloed op de belasting van het milieu.

 

Andere punten waarom u duurzaam kunt bouwen met hout

  • Hout is een oneindige grondstof. Nieuwe bomen nemen de plaats in van gekapt hout, waardoor het altijd beschikbaar blijft. Dit is bij andere grondstoffen waarmee kan worden gebouwd, bijvoorbeeld ijzer of beton, niet het geval.
  • Bouwen met hout zorgt voor een lange levensduur. Afhankelijk van bijvoorbeeld de locatie en het onderhoud, gaat houtbouw wel 40 tot 300 jaar mee.
  • Ook tijdens de productie kunt u zien hoe duurzaam bouwen met hout is. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld bouwen met aluminium. Het produceren van een ton aluminium vergt namelijk 75 keer zoveel energie als de productie van een ton hout om mee te bouwen.

 

Houtbouw Holland: duurzaam van ontwerp tot oplevering

Duurzaam bouwen met hout? Daar weet Houtbouw Holland wel raad mee. Bovendien bent u, wanneer u in zee gaat met Houtbouw Holland, verzekerd van de beste kwaliteit. Op onze eigen productieafdeling in Nieuw-Buinen maken we uw gebouw volledig op maat, van ontwerp tot fundering tot oplevering. Doordat we voorzien zijn van eersteklas materialen en zeer deskundige medewerkers, kunnen we werken met de modernste bouwtechnieken. Middels ons stappenplan kunt u exact zien hoe een samenwerking met Houtbouw Holland er aan toe gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Wilt u ook duurzaam bouwen met hout? Contact Houtbouw Holland!

Bent u ook van plan om te gaan bouwen met hout en heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Schroom dan niet en neem contact op met Houtbouw Holland! Werp een blik op onze producten en houd daarbij in het achterhoofd dat wij u ook kunnen helpen aan tuinkamers, veranda’s en schuurwoningen. Interesse? Vraag dan gerust een offerte of advies bij ons aan. Wij brengen exact in kaart wat uw wensen zijn en wie weet beschikt u dan binnenkort wel over een, duurzaam geproduceerde, fraaie houten schuur.