Tuinkantoor

In alle rust werken vanuit huis. Dat kan in een tuinkantoor van Houtbouw Holland. Een goed geïsoleerd tuinkantoor maken wij voor u op maat zodat deze helemaal aan uw wensen voldoet. Wij adviseren u graag over de beste indeling en hoe u met een tuinkantoor van fiscale voordelen kunt profiteren. Zodat u ongestoord vanuit huis kunt blijven werken en tegelijk kunt genieten van de rust in uw eigen omgeving.

Maatwerk tuinkamers

Van Houtbouw Holland

Maatwerk tuinkamers

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

De voordelen van een tuinkantoor

Bij werknemers is hybride werken steeds meer de norm geworden. En ZZP’ers en ondernemers gaan steeds meer werken vanuit huis. Een tuinkantoor is dé perfecte oplossing voor het creëren van een goede werkplek aan huis.

Bij het ontwerpen van een houten tuinkantoor houden we rekening met de omgeving en maken we gebruik van grote glazen panelen. Zo creëren we een optimale verbinding met de tuin.

Een aantal belangrijke voordelen van een tuinkantoor zijn:

 • Rustige werkplek waarbij tuin en kantoor in elkaar overlopen
 • Combineren van kantoorruimte en praktijkruimte, spreekkamer of workshopruimte
 • Voorzien van goede isolatie
 • Eigen afvoer, stromend water en toilet.

Tuinkantoor combineren met praktijkruimte

Een kantoor in uw tuin kunt u ook goed combineren met een praktijkruimte. Denk aan een massagesalon, schoonheidsspecialist, een spreekkamer voor coaching of een ruimte waar u workshops kunt geven. Door uw tuinkantoor slim in te richten kunt u deze onderdelen slim combineren.

Naast dat we een tuinkantoor ontwerpen op basis van uw eigen wensen kunnen we deze ook voorzien van moderne technieken zoals een vloerverwarming, airco of WTW installatie. Wij houden hier rekening bij het ontwerpen. Levering en installatie verloopt via een installateur.

Mogelijkheden voor een tuinkantoor

Een tuinkantoor moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een tuinhuisje of tuinkamer. Een kantoor moet een heel jaar een comfortabel zijn, ook in de winter. Daarom zijn al onze tuinkantoren voorzien van isolatie en moderne techniek zodat u het hele jaar gebruik kunt maken van uw kantoor in de tuin.

 • Combineren van kantoorruimte, praktijkruimte of workshopruimte
 • Verschillende manieren van verwarmen waaronder vloerverwarming
 • Eigen afvoer, stromend water en toiletvoorziening
 • Isolatie voor het beste energielabel

Tuinkantoor met toilet

Als u het tuinkantoor zakelijk wil kopen zal deze moeten worden voorzien van een toilet (verderop leest u meer informatie over fiscale voordelen van een tuinkantoor). Hiervoor is het nodige grondwerk noodzakelijk. Voor aansluiting op bestaande riolering, wateraansluiting en stroomnetwerk kunt u terecht bij een (lokale) installateur.

Een tuinkantoor in verschillende stijlen

Kiest u voor landelijk? Of toch liever voor een moderne bouwstijl? Wat uw stijl ook is, wij denken graag mee om uw droom kantoor in de tuin te realiseren.

Voor een moderne uitstraling passen we vaak douglas gevelbekleding, thermisch verduurzaamd hout of thermo ayous toe. Dit heeft het kantoor aan de buitenkant een moderne en strakke uitstraling. Met de juiste kleur beits kunt u de gevelbekleding helemaal naar wens maken.

Voor een landelijke stijl laten we de douglas balken naar voren komen. Deze geven uw tuinkantoor een robuuste uitstraling. Door gebruik te maken van zwarte kozijnen van hardhout maken we subtiele combinatie tussen landelijk en industrieel.

Het belangrijkste is dat een tuinkantoor goed bij de woning en de omgeving past.

Kunnen er zonnepanelen op een tuinkantoor geplaatst worden?

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:

‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’

Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.

Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw tuinkantoor te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.

Fiscale voordelen van een tuinkantoor

Ook zakelijk heeft een tuinkantoor een aantal interessant voordelen. Om in aanmerking te komen voor kostenaftrek moet de ruimte aan een aantal kenmerken voldoen

 1. Het moet een zelfstandige ruimte zijn die duidelijk te onderscheiden is van de rest van de woning. Bijvoorbeeld door een eigen ingang
 2. De ruimte moet intensief gebruikt worden voor het verwerven van inkomen.
 3. Uw tuinkantoor moet zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen.
 4. Het kantoor zou ook aan een derde (onbekende) verhuurd kunnen worden.

Bron: belastingdienst

Meer informatie over de fiscale voordelen van een tuinkantoor kunt u ook vinden in ons blog: https://www.houtbouwholland.nl/blog/fiscale-voordelen-van-een-tuinkantoor/.

Veel gestelde vragen over een tuinkantoor

De prijs van een kantoor in de tuin is afhankelijk van het formaat, gekozen materialen en kosten voor installatie en grondwerk. Deze lopen zover uiteen dat we hier geen standaard vanaf prijs kunnen noemen. Vraag gerust een offerte aan.

In veel gevallen kan een tuinkantoor vergunningsvrij gebouwd worden. Dit kan per gemeente verschillen en is afhankelijk van de bestemming, locatie en maten. Wij adviseren u graag en kunnen de aanvraag ook voor u indienen.

Via deze link kunt u zelf controleren of een vergunning nodig is: https://omgevingswet.overheid.nl/home.

Dit verschilt per gemeente. Over het algemeen geldt dat des te kleiner het gebouw, de kans op vergunningsvrij bouwen groter is. Vaak is dit afhankelijk van het totaaloppervlakte van het perceel. In de meeste gevallen kun je vergunningsvrij een tuinkantoor bouwen als deze kleiner is dan 30m2 of minder dan 40% van het totale tuinoppervlakte beslaat.

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen