Houten tuinkamer

Een tuinkamer is een verlengstuk van uw woning en kan als een veranda met zijwanden tegen het huis aan gebouwd worden. Maar een tuinkamer kan ook als een los gebouw in de tuin geplaatst worden.

Bij Houtbouw Holland kunt u kiezen uit vier standaard tuinkamers die zonder vergunning in uw tuin geplaatst kunnen worden. Daarnaast maken we ook op maat gemaakte tuinkamers die volledig naar uw wensen worden samengesteld. Het grote voordeel van een tuinkamer is dat u er een groot deel van het jaar van kunt genieten. Uw houten tuinkamer kan dienen als een terras waar u overdag heerlijk overdekt en uit de zon kunt zitten.

Of tijdens de prachtige lange zomeravonden, waarbij u kunt genieten van de warmte van uw houtkachel, een drankje en de barbecue. Met de kachel of terrasverwarmer aan kunt u zelfs in het voorjaar, najaar en in de winter van uw tuinkamer genieten. De multifunctionaliteit van een tuinkamer maakt deze vorm van houtbouw zeer populair.

Voor de tuinkamers gebruiken we veelal Douglas-hout in combinatie met glaswanden, schuifwanden of een industriële glazen pui.

Maatwerk tuinkamers

Van Houtbouw Holland

Maatwerk tuinkamers

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Een tuinkamer aan huis

Met een tuinkamer aanbouw aan huis voegt u een stuk extra leefruimte toe waar u het hele jaar plezier van kunt hebben. Een houten tuinkamer kan aan de woning bevestigd worden. Voor de constructie gebruiken we veelal Douglas-hout. De zijkanten maken we dicht met glaswanden, een schuifpui of een industriële glazen pui.

Vrijstaande tuinkamer

Wilt u het hele jaar van de tuin genieten? Dan is een vrijstaande tuinkamer dé perfecte oplossing. Trek u terug in alle rust en geniet van alle voordelen die een houten tuinkamer kan bieden. Door veel met glas te werken, creëren we een naadloze overgang tussen tuin en kamer.
We bieden een aantal standaard tuinkamers aan, maar kunnen ook een houten tuinkamer op maat maken.

Tuinkamer met luxe uitstraling

We hebben vier standaard tuinkamers ontwikkeld, die we in vrijwel alle gevallen vergunningsvrij in uw tuin kunnen plaatsen. Deze vier tuinkamers hebben ieder een unieke stijl en zijn gemaakt van hoogwaardig Douglas-hout, afgewerkt met veel glaswerk voor een optimale verbinding met uw tuin.

Onze standaard tuinkamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden voldoende ruimte voor een royale zithoek, opslag van tuingereedschap en kussens, en het plaatsen van een buitenkeuken.

Houten tuinkamer op maat laten maken

Wanneer we aan de slag gaan met het ontwerpen van een tuinkamer op basis van uw specifieke wensen, brengen we uw ideeën tot leven. Uw voorkeuren voor maatvoering, indeling en uitstraling zetten we graag om in een tekening.

Is het mogelijk om zonnepanelen te installeren op een tuinkamer?

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:

‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’

Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.

Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw tuinkamer te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.

Hoe groot mag een tuinkamer zijn?

Bijgebouwen, zoals een tuinkamer kunnen onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Kortom hoe dichter bij de perceelgrens hoe minder hoog een dak dus mag zijn. Voorwaarde is dat het bijgebouw in het achtererfgebied is gelegen. Om paal en perk aan het dichtslibben van het achtererfgebied te kunnen stellen, zijn maximale oppervlaktematen opgenomen.
De maten zijn gekoppeld aan de grootte van het bebouwingsgebied.
• Bebouwingsgebied is kleiner dan of gelijk aan 100 m², dan bedraagt de oppervlakte van alle bijbehorende bouwwerken tezamen maximaal 50% van dat gebied.
• Bebouwingsgebied groter dan 100 m² en kleiner dan of gelijk aan 300 m²: 50 m², vermeerderd met 20% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 m².
• Bebouwingsgebied groter dan 300 m², dan mag 90 m² worden bebouwd, vermeerderd met 10% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 m² tot een maximum van 150 m².

Meer informatie leest u ook in ons blog over vergunningsvrij bouwen van een tuinkamer.

Het bebouwingsgebied is het achtererfgebied en de grond onder de aan het hoofdgebouw toegevoegde aan- en uitbouwen.

Bij twijfel kunt u altijd een vergunningscheck doen via https://omgevingswet.overheid.nl/home

En lees ons blog met meer informatie over een vergunning voor een tuinkamer: https://www.houtbouwholland.nl/blog/heeft-u-voor-een-tuinkamer-een-vergunning-nodig/

Komt u er niet uit? Twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van alle zaken rondom vergunningen en vergunningsvrij bouwen

Veel gestelde vragen over een tuinkamer

Wij bieden vier standaard houten tuinkamers aan. De Morvan tuinkamer is verkrijgbaar vanaf €18.750. Bij een op maat gemaakte tuinkamer hangt de prijs af van het formaat en de gekozen materialen, zoals glaswanden, een schuifpui of een industriële glazen pui.

Een serre is vaak een vast onderdeel van de woning, voorzien van isolatie en vloeren. Een tuinkamer daarentegen is meer een verlengstuk van uw tuin, meestal als een los gebouw geplaatst, zonder vloer en isolatie.

Onze standaard tuinkamers en op maat gemaakte tuinkamers en tuinkantoren worden voornamelijk gebouwd met Douglas-hout. De natuurlijke kleur van Douglas zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en het hout is minder gevoelig voor houtschimmel, wat de levensduur verlengt.
Andere houtsoorten zoals thermisch verduurzaamd naaldhout, Thermo Ayous of eiken zijn ook mogelijk. De adviseurs van Houtbouw Holland kunnen u alles vertellen over de verschillen, voor- en nadelen per houtsoort.
Bij Houtbouw Holland behandelen we de planken met beits voor een optimale levensduur.

De meeste tuinkamers en tuinkantoren mogen vergunningsvrij gebouwd worden. Onze vier standaard tuinkamers zijn zo ontworpen dat ze in vrijwel alle gemeenten in Nederland zonder vergunning gebouwd kunnen worden. Mocht er wel een vergunning nodig zijn, dan onderzoeken wij dit voor u en dienen wij de aanvraag in.

En lees ons blog met meer informatie over een vergunning voor een tuinkamer: https://www.houtbouwholland.nl/blog/heeft-u-voor-een-tuinkamer-een-vergunning-nodig/

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen