Kapschuur van Houtbouw Holland

Een houten kapschuur overkapping is een perfect verlengstuk van uw woning. Heerlijk genieten in uw tuin met een op maat gemaakte houten kapschuur. De stoere en robuuste uitstraling van een kapschuur overkapping of kapschuur met berging maakt uw tuin helemaal compleet.

Met oog voor detail en een kwalitatief hoge afwerking zorgt Houtbouw Holland er voor dat uw kapschuur een geheel eigen unieke uitstraling krijgt. De materialen die Houtbouw Holland gebruikt zijn van 1ste klas kwaliteit. Deze worden op ambachtelijke wijze door vakmensen geproduceerd en gemonteerd in onze eigen werkplaats. Hierdoor bent u verzekerd van een prachtige en duurzame kapschuur met 10 jaar garantie op alle onderdelen.

Al onze kapschuren zijn op maat gemaakt en dus geheel uniek. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is.

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Wat is een kapschuur?

Belangrijke kenmerken van een kapschuur zijn een hoge voorwand en lage achterwand. Hierdoor ontstaat een langer achterdak-vlak en komt de nok naar voren. Ideaal als er bijvoorbeeld zonnepanelen op de schuur komen.

De open wanden en de hoge nok creëren een ruimtelijk gevoel en zorgen ervoor dat een kapschuur voor verschillende doeleinden te gebruiken is. Zo wordt een houten kapschuur vaak gebruikt als zithoek om op een beschutte plek te genieten van uw tuin. Of als opslag voor tuingereedschap en tuinmeubelen.

Een kapschuur overkapping wordt ook veel gebruikt voor het stallen van een auto of caravan. We hebben een aantal verschillende varianten van een kapschuur op een rij gezet.

Houten kapschuur overkapping

Een belangrijk kenmerk zijn de open zijkanten van de kapschuur. Op die manier creëert u een perfecte verbinding tussen de schuur en de tuin. De hoge nok geeft extra mogelijkheden voor het ophangen van verlichting of eventueel een zolderverdieping. En de overkapping biedt schaduw en beschutting.

Kapschuur met berging

Extra opbergruimte nodig? Dan kunt u een kapschuur combineren met een garage of tuinhuis. We kunnen in ons ontwerp rekening houden met het toevoegen van extra ruimte voor het opbergen van tuingereedschap, stallen van fietsen of opslag van tuinmeubelen. Zo combineert u de voordelen van een overkapping met extra opbergruimte van een schuur.

Douglas houten kapschuur overkapping

Het grootste gedeelte van de kapschuren die wij bouwen maken we van douglas hout. Douglas hout is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar. Douglashout gevelbekleding gaat 20 tot 30 jaar mee. Behandeld douglashout (mits goed onderhouden) gaat tot wel 75 jaar mee. Daarnaast is Douglas hout minder gevoelig voor schimmel en houtrot.

Maatwerk kapschuur gemaakt van duurzame materialen

Maatwerk kapschuur gemaakt van duurzame materialen

Uw kapschuur wordt volledig voor u op maat gemaakt. Wat betreft de mogelijkheden qua materialen, kijken we naar uw wensen en de toepassing. Hierin is alles mogelijk. Denk aan het toevoegen van een glazen schuifpui of industriële glaswand.

Tevens kijken wij goed naar de omgeving en uw woning, het is voor ons belangrijk dat de stijl van uw kapschuur volledig in harmonie is met de omgeving.

Houtbouw Holland bouwt met een duurzaam type hout, veelal Douglas hout. Dit hout is voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk, wat inhoudt dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Andere houtsoorten zoals eikenhout of western red cedar behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hierdoor voorziet u uw tuin van een gebouw die niet alleen mooi, functioneel en ruimtelijk is, maar ook heel lang meegaat.

Bouwen volgens het bouwbesluit

Alle constructies van de gebouwen die wij maken voldoen aan het bouwbesluit en worden volgens berekeningen van onze bouwkundige constructeur gebouwd. Omdat de gebinten, het dakbeschot, de gevelbekleding, de spanten (gordingen) evenals het stijl- en regelwerk helemaal uit Douglashout wordt opgebouwd krijgen de buiten en ook de binnenzijde een prachtige uitstaling.

Ramen, deuren en kozijnen in uw kapschuur

De kozijnen en deuren van Houtbouw Holland worden allemaal op ambachtelijke wijze met pen & gat verbinding in onze eigen werkplaats op maat voor u gemaakt.

Voor een moderne uitstraling, goede lichtinval en goed uitzicht is het ook mogelijk om bijvoorbeeld glazen schuifwanden te plaatsen of een industriële stalen pui, deze kunnen wij geheel op maat voor u maken indien gewenst.

Verschillende functies van uw kapschuur

Een kapschuur van Houtbouw Holland is toepasbaar als: berging of opslag voor uw auto, caravan of aanhanger, tuinmeubelen, grasmaaier of fietsen. Vaak combineren we deel voor berging en opslag met een gedeelte voor de zithoek.

Bij het ontwerpen is de functie van uw kapschuur bepalend en zal dan ook uitgebreid ter sprake komen zodat wij dit kunnen meenemen in het ontwerp.

Bouw en montage van uw kapschuur

De bouw van uw houten kapschuur, schuur of schuurwoning gebeurt al grotendeels in onze werkplaats in Nieuw-Buinen. Het hout wordt op maat gezaagd en de onderdelen en wanden worden prefab geproduceerd. Op de bouwlocatie zullen de prefab onderdelen vervolgens als een bouwpakket in elkaar worden gezet en afgemonteerd.

Het prefab bouwen heeft als voordeel dat het bouwen op locatie erg snel gaat, zo kunt u binnen een paar dagen al genieten van uw prachtige kapschuur. Wij plaatsen door heel Nederland en België. Het verwerken van hout tot schuur doen wij met veel liefde en passie. Dit is uiteindelijk terug te zien in het mooie, landelijke of moderne gebouw dat wij afleveren bij u in de tuin.

Kunnen er zonnepanelen op een kapschuur geplaatst worden?

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:

‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’

Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.

Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw kapschuur te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.

Hoe nu verder?

Zit u na te denken over een douglas kapschuur? Onze adviseurs kunnen u hierbij uitstekend helpen. Het geheel vrijblijvend bespreken van uw wensen en de mogelijkheden kan telefonisch, bij u thuis óf bij ons op kantoor. Een passende offerte op maat inclusief ontwerpschets is hiervan het resultaat. Wanneer dit ontwerp aan uw eisen voldoet wordt het gebouw geplaatst door onze professionals.

U kunt contact met ons opnemen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, telefonisch via telefoonnummer 0599-204020 of door een email te sturen naar info@houtbouwholland.nl.

Veel gestelde vragen over een kapschuur

Bij Houtbouw Holland geven we standaard 10 jaar garantie op uw schuur. Douglas hout gaat in de buitenlucht tot wel 75 jaar mee. Gevelbekleding heeft onbehandeld een levensduur van 20 tot jaar. Om de levensduur van het hout te verlengen, raden we aan het hout regelmatig te behandelen met beits (om de 7 tot 10 jaar). Meer informatie over de levensduur van douglas hout kunt u vinden in dit artikel: https://www.houtbouwholland.nl/blog/hoe-lang-gaat-douglas-hout-mee/

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen