Houten garage

Een houten garage is een schitterende en praktische aanvulling op uw woning. U kunt een houten garage gebruiken om uw auto veilig te stallen en als opslagruimte voor spullen die u niet dagelijks nodig hebt. Sinds 1948 bouwen wij houten garages op ambachtelijke wijze. Wij gebruiken hoogwaardig hout, bieden standaard 10 jaar garantie en hebben honderden klanten in heel Nederland blij gemaakt met een houten garage.

Wij bouwen houten garages op maat. Afgestemd op uw wensen. Voor elke toepassing bieden wij een passende oplossing.

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Verschillende soorten houten garages

Bent u op zoek naar een garage voor één of meerdere auto’s? Een garage als aanbouw bij uw woning, een garage met overkapping, of heeft u andere specifieke wensen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat wij iedere houten garage geheel naar uw wensen op maat bouwen.

Houten auto garage

Een houten garage biedt altijd ruimte voor ten minste één auto. Het is ook mogelijk een houten garage voor meerdere auto’s te realiseren, evenals een garage met carport. Beide opties kunnen worden voorzien van elektrische (rol)deuren.

Houten garage met plat dak

We zien steeds vaker dat er gekozen wordt voor een houten garage met een plat dak voor een moderne uitstraling, zowel als aanbouw als vrijstaande garage in de tuin. Een plat dak belemmert minder licht en is ruimtebesparend.

Houten garage met overkapping

Een overkapping biedt nieuwe mogelijkheden voor het creëren van een zithoek of lounge in uw tuin. Bovendien is een overkapping praktisch voor het opslaan van stookhout of het stallen van fietsen, wat een houten garage met overkapping zeer populair maakt.

Houten garage als aanbouw

Een houten autogarage als aanbouw is ook een uitstekende keuze. Het is veelal goedkoper dan een gemetselde garage en het hout geeft een prachtige, natuurlijke uitstraling.

Houtsoorten en verschillende stijlen

Met een houten garage kunt u alle kanten op. U kunt kiezen voor een garage met een moderne of klassieke uitstraling. Het is belangrijk dat de stijl van de garage goed aansluit bij de omgeving, uw woning en de tuin. Daarbij speelt de keuze van de houtsoort een belangrijke rol. Hier volgt een korte omschrijving van de meest gebruikte houtsoorten voor het bouwen van een houten garage.

Douglas

Douglashout is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het uitermate geschikt maakt voor de weersinvloeden waaraan een garage dagelijks wordt blootgesteld.

De levensduur van douglas kan worden verlengd door het te behandelen met beits, olie of verf. Het is tevens minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Vers gezaagd douglas hout heeft gewoonlijk een licht roze-achtige kleur die na verloop van tijd verandert naar geelbruin met een oranje gloed.

Meer informatie over de levensduur van douglas hout kunt u vinden in dit artikel: hoe lang gaat douglas hout mee?

Thermo Ayous hout

Thermo Ayous hout, een tropische zachthoutsoort uit West-Afrika, biedt een stijlvol en duurzaam alternatief voor traditioneel tropisch hardhout. De thermische modificatie, een proces waarbij het hout met water en warmte wordt behandeld, transformeert de natuurlijke eigenschappen van Ayous, waardoor het een levensduur tot 25 jaar en een duurzaamheidsklasse van 1-2 bereikt.

Dit proces verhoogt de weerstand tegen schimmels en insecten en zorgt voor minimale vervorming, waardoor het hout ideaal is voor buitengebruik, zoals gevelbekleding, luxe schuttingen, en overkappingen.

Thermisch verduurzaamd grenen of vuren

Thermisch verduurzaamd hout, ook bekend als thermowood, is gekookt en vrij van schimmels. De warmtebehandeling zorgt op een duurzame en milieuvriendelijke manier voor een duurzaamheidsklasse van I/II. Kenmerkend voor dit type hout zijn de warme kleur, de extra lange levensduur en de verbeterde stabiliteit.

Europees eiken

Eikenhout is sterk en zeer betrouwbaar. Wij gebruiken eikenhout voornamelijk voor de constructie van houten garages.

Western Red Cedar

Dit houttype valt op door zijn prachtige kleurenvariatie, van lichtbruin en rosbruin tot zalmkleurig en chocoladebruin, en de kenmerkende cedergeur. De donkere kleuren komen vaak uit het centrale deel van de stam, terwijl de zalmkleur uit de buitenzijde afkomstig is.

Houten garage op maat laten maken

We beginnen met een leeg vel en eindigen met een houten garage die volledig aan uw wensen voldoet. U bepaalt zelf de uitstraling, het type dak, de indeling, of er wel of geen overkapping komt, het type deuren, de kozijnen en het glaswerk. Of u nu kiest voor een rietgedekte kap op uw houten schuur, dakpannen (verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren) met zonnepanelen, een karakteristiek zadeldak of een klassiek dak in kapschuurstijl; alles is mogelijk.

Garagedeuren

Een belangrijk element van uw houten garage zijn de garagedeuren. U kunt kiezen uit openslaande houten deuren, sectionaaldeuren, roldeuren of getoogde deuren. Voor alle varianten is elektrische bediening mogelijk.

Advies op locatie

Een houten garage moet passen bij de omgeving. Daarom bezoeken we u graag op locatie om de mogelijkheden te bespreken. Samen bepalen we welke houtsoorten het best zijn en wat de optimale indeling voor uw garage is.

Bouwvergunning

Voor het plaatsen van een schuur of garage heeft u in sommige gevallen toestemming van uw gemeente nodig. Het grootste gedeelte van de houten garages kan gebouwd worden binnen de regels van het vergunningsvrij bouwen.

Houtbouw Holland neemt het uitzoeken van alle zaken rondom de bouwvergunning op zich en verzorgt de aanvraag geheel vrijblijvend voor u.

Een houten garage inclusief plaatsing

In onze werkplaats vervaardigen we alle prefab onderdelen van uw houten garage. Zodra dit klaar is, plaatsen onze ervaren monteurs de garage op uw locatie. De prefab onderdelen worden stuk voor stuk op hun plaats gezet.

Dit proces is niet alleen snel, maar ook boeiend om te zien. Binnen enkele dagen staat uw droomgarage er, en kan het genieten beginnen.

Wij geven 10 jaar garantie op alle onderdelen, waaronder de dakbedekking, fundering, kozijnen, houtkwaliteit, constructie en alle bewegende delen.

Veelgestelde vragen over het bouwen en plaatsen van een houten garage

Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. De keuze van de houtsoort bepaalt in grote mate de uitstraling van de garage. Eikenhout geeft een stoere en robuuste uitstraling, terwijl Douglas vaak wordt gekozen vanwege de mooie, natuurlijke kleur. Indien gewenst behandelen wij het hout zodanig dat het bestand is tegen de weersinvloeden, om een optimale levensduur te waarborgen.

Voor bijgebouwen, zoals een houten garage of schuur kunnen onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Via deze link kunt u zelf controleren of een vergunning nodig is: https://omgevingswet.overheid.nl/home.

Bij de aanleg van een houten garage is een stevige en duurzame fundering onmisbaar voor zowel de stabiliteit als de levensduur van de garage. De fundering zorgt ervoor dat het gewicht van de garage gelijkmatig wordt verdeeld en biedt bescherming tegen vocht en verzakkingen.

Alle houten garages worden geplaatst op een betonnen fundering. Een goede fundering is erg belangrijk. Afhankelijk van het type ondergrond wordt er door ons bekeken welk type fundering de juiste is. Eventueel middels het opmaken van een sonderingsrapport.

Levertijd is wisselend en afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan van 2 tot 6 maanden zijn. Afhankelijk van diverse zaken zoals levertijden, vergunningen en planning.

Absoluut. Bij Houtbouw Holland worden de berekeningen voor de constructie van alle gebouwen uitgevoerd door een gespecialiseerd ingenieursbureau, waarbij strikt wordt voldaan aan de eisen van het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:
‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’
Bij Houtbouw Holland hanteren we standaarden die de minimale vereisten overstijgen, waarbij al onze gebouwen en constructies ontworpen zijn om te voldoen aan de normen voor windbelasting (NEN-EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting), specifiek voor windgebied 1, dat de kuststrook en de Waddeneilanden omvat. Dit wordt bereikt door een robuuste houten constructie te gebruiken die extra zwaar is uitgevoerd.
Daarom kunt u erop vertrouwen dat het plaatsen van zonnepanelen op elk van onze gebouwen en constructies mogelijk is. Als u overweegt om zonnepanelen te installeren op uw garage, staan we klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het vinden van de optimale oplossing.

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen