Houten carport

Uw auto, caravan of aanhanger beschut stallen dichtbij uw woning? Wij maken een houten carport op maat, in de meeste gevallen van Douglas hout en monteren deze bij u op locatie. Een carport kan vast aan de woning zitten, als los gebouw in uw tuin of oprit of als onderdeel van uw schuur.

Een douglas houten carport geeft een mooie robuuste uitstraling, een natuurlijke kleur en heeft een lange levensduur tot wel 75 jaar.

Het voordeel van een carport mag duidelijk zijn: uw auto, camper of aanhanger beschut en droog geparkeerd dicht bij uw woning. Daarnaast creëer een carport vaak een droge entree van uw woning en zorgt het hout voor een mooie natuurlijke uitstraling.

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Houten carport op maat

Alle carports die wij maken zijn uniek en gemaakt op basis van de wensen van onze klanten. Echt maatwerk dus. Het voordeel van een houten carport op maat laten maken is dat afwijkende wensen zoals een extra berging of overkapping in kaart worden gebracht. Zodat we uiteindelijk een carport leveren die voldoet aan al uw wensen.

Het proces begint met het in kaart brengen van uw wensen. We kijken welke houtsoorten daarbij passen en welk type carport het beste bij uw woning en de omgeving past.

Vervolgens gaan wij aan de slag met een bouwtekening. In de meeste gevallen is er voor een carport of overkapping geen omgevingsvergunning nodig.

In onze werkplaats bouwen wij uw houten carport in prefab delen op. Deze worden vervolgens bij u op locatie op de juiste plek gehesen en gemonteerd. Op deze manier kunnen we snel en efficiënt uw carport plaatsen.

Op locatie voorzien we uw carport van de juiste afwerking zoals boeidelen, een daktrim om lekkage te voorkomen en natuurlijk de juiste dakbedekking, eventuele dakdoorvoer en afvoer van regenwater.

Steeds vaker zien we dat klanten kiezen voor een geverfde carport. Vooral de kleur zwart is populair.

Douglas houten carport

Douglas is één van de meest geschikte houtsoorten voor het bouwen van een carport. Het is bestand tegen alle weersinvloeden en onder andere om die reden een zeer duurzame houtsoort om mee te bouwen. Natuurlijk zijn er ook andere opties zoals: eikenhout, thermisch verduurzaamd hout of western red cedar.

Douglas hout

Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van de juiste beits in de gewenste kleur.

Ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en is voor zien van het FSC en/of PEFC keurmerk. Voor hout uit Europa is dit keurmerk overbodig omdat we in Europa hout kappen uit verantwoord beheerde bossen.

Carport met overkapping

Steeds vaker ontwerpen we een houten carport die geplaats worden in de tuin of aan de zijkant van een woning. U kunt er dan voor kiezen om een carport te combineren met een overkapping en berging. Ook kunt u ervoor kiezen om de wanden dicht te maken met rabatdelen voor meer beschutting.

Carport met puntdak

Een carport met puntdak ontwerpen we geregeld wanneer de carport als los gebouw in de tuin wordt geplaatst. Er zijn vele mogelijkheden voor het type dakbedekking, van dakpannen of sandwichpanelen tot rietendakbedekking.

Over Houtbouw Holland

Sinds onze oprichting in 1948 door de grootvader van de huidige eigenaar, ademt Houtbouw Holland een liefde voor houtbewerking. Elke houten carport, schuur en tuinkamer die onze werkplaats verlaat, is doordrenkt van geschiedenis, vakmanschap en een ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit.

Bij Houtbouw Holland staat de klant centraal. Wij streven ernaar een houten carport of tuinhuis te realiseren, afgestemd op uw eigen wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen over het laten bouwen van een carport

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:
‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’
Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.
Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw carport te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.

Voor bijgebouwen, zoals een schuur of carport kunnen onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Via deze link kunt u zelf controleren of een vergunning nodig is: https://omgevingswet.overheid.nl/home.

De meeste houten carports bouwen wij met douglas hout. Dat geldt voor zowel de constructie als de gevelbekleding. Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 80 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits. Voor een lange levensduur is onderhoud noodzakelijk. Wij adviseren het hout om de 7 tot 10 jaar te behandelen met verf of beits.

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen