Houten schuur

Houtbouw Holland gelooft in de kracht van hout en kent de grondstof door en door. Onze houten schuren worden volledig op maat gemaakt en geheel naar uw wensen aangepast. Een houten schuur van douglas, een schuur met overkapping of kapschuur? Wij laten uw wensen uitkomen en creëren een unieke schuur op maat.

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Maatwerk schuren

Van Houtbouw Holland

Soort

Vierkante meters

Sortering

Als u kiest voor Houtbouw Holland geniet u de volgende voordelen:

— Eddy Schipper, eigenaar en houtliefhebber

verified

Hoogwaardige kwaliteit met standaard 10 jaar garantie

mood

Heldere communicatie staat bij ons hoog in het vaandel

forest

Wij geloven in de kracht van hout

psychiatry

Wij werken enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen

Houten schuur op maat laten maken

Een houten tuinschuur kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan het opbergen van tuingereedschap, tuinmeubelen, het stallen van een auto, fietsen of caravan of als extra opslag. Bij Houtbouw Holland hebben we ruim 50 jaar ervaring in ambachtelijk maatwerk en hebben we duizenden prachtige houten schuren op maat gemaakt voor onze klanten.

Een houten schuur op maat laten maken begint bij de basis. Kiest u voor een tuinhuis met berging, openslaande dubbele deur en een overkapping? Ook denken we graag met u mee hoe het gebouw zo functioneel mogelijk in te richten. Zodat het aansluit bij het doel waarvoor u de schuur laat bouwen.

Douglas schuur met overkapping

Steeds vaker bouwen wij schuren die ook zijn voorzien van een overkapping, veranda en zitgedeelte. Zo wordt het een multifunctioneel gebouw waar u het hele jaar van kunt genieten.

Montage van uw houten schuur

Zodra het ontwerp is goedgekeurd gaan wij in onze werkplaats aan de slag met bouwen en monteren. Ons montage team bouwt op locatie alle prefab panelen en wanden op.

Op locatie worden de onderdelen dan één voor één op hun plek gehesen. Op deze manier kunnen we binnen enkele dagen plaatsen afronden en kan het genieten beginnen.

Douglas hout

Of het nu om een houtbouw woning, kapschuur, tuinkamer, tuinschuur of schuur gaat, voor de meeste gebouwen gebruiken we Europees douglas. Het in Nederland, Frankrijk of Duitsland geteelde douglas heeft aanvankelijk een licht geelbruine tint, die overgaat in oranjeachtig geelbruin met een warme uitstraling. Het hout van jonge, snelgroeiende bomen is iets roder van kleur.

Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits.

Naast Douglas kunt u ook kiezen thermisch verduurzaamd naaldhout, Europees eiken en lariks douglas hout of Thermo Ayous hout.
Ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en is voor zien van het FSC en/of PEFC keurmerk. Voor hout uit Europa is dit keurmerk overbodig omdat we in Europa hout kappen uit verantwoord beheerde bossen.

Aanbouw schuur

De meeste schuren bouwen wij als los gebouw in de tuin. Maar een houten aanbouw schuur is ook mogelijk. Een houten schuur zit vast aan uw woning en is vaak voorzien van een carport om een auto of caravan onder te stallen. Gecombineerd met een berging en openslaande deuren of dubbele deuren aan de voorkant.

Vaak wordt bij een houten aanbouw gekozen voor een plat dak maar ook andere daken en dakbedekking zoals een zadeldak zijn in sommige gevallen mogelijk.

Kunnen er zonnepanelen op een schuur geplaatst worden?

Ja, dat kan. De doorrekening en constructieberekening van alle constructies worden gedaan door een ingenieursbureau en voldoen aan het bouwbesluit. Het bouwbesluit zegt hierover:

‘Zonnepanelen moeten zodanig geïnstalleerd worden dat ze de constructieve veiligheid van het gebouw niet in gevaar brengen. Dit betekent dat het dak sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de zonnepanelen te dragen, inclusief de belasting door wind en sneeuw.’

Standaard bouwen we bij Houtbouw Holland ver boven de gestelde norm. Dat betekend dat al onze constructies en gebouwen voldoen aan windbelasting (NEN- EN 1991-1-4 – Eurocode 1: Belastingen op constructies – Algemene belastingen – Windbelasting) voor windgebied 1 (kuststrook en de Waddeneilanden). Dit doen we o.a. door al onze gebouwen te voorzien van een extra zware houten constructie.

Dat betekend dat u op al onze gebouwen en constructies zonnepanelen kunt plaatsen. Bent u van plan om zonnepanelen op uw schuur te plaatsen? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing.

Over Houtbouw Holland

Sinds onze oprichting in 1948 door de grootvader van de huidige eigenaar, ademt Houtbouw Holland een diepe liefde voor houtbewerking. Elke houten tuinschuur en grote schuur die ons atelier verlaat, is doordrenkt van geschiedenis, vakmanschap en een ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit.

Onze passie voor hout begint bij de geur van vers gezaagd western red cedar, een duurzame houtsoort die ons herinnert aan onze roots in de timmerwerkplaats. Wij geloven dat hout leeft, zelfs na het kappen, en dat elke plank een eigen verhaal vertelt.

Bij Houtbouw Holland staat de klant centraal. Wij streven ernaar uw droomschuur of tuinhuis te realiseren, afgestemd op uw eigen wensen en behoeften. Ons team luistert aandachtig, vraagt door en werkt samen met u aan een ontwerp dat niet alleen aan uw verwachtingen voldoet, maar deze ook overtreft. Wij zien elk bijgebouw als een harmonieus deel van uw omgeving en ontwerpen met een architectenblik, waarbij de gulden snede vaak onze leidraad is.

Duurzaamheid is de kern van onze filosofie. Wij kiezen bewust voor hout uit verantwoord beheerde bossen, waarmee we bijdragen aan een duurzame toekomst. Houtbouw is in Nederland synoniem geworden met kwaliteit en vakmanschap, en wij zijn trots op onze bijdrage daaraan.

Ons team van twintig vakbekwame houtliefhebbers deelt een passie voor perfectie en een diep respect voor zowel het materiaal als elkaar. Wanneer u onze werkplaats bezoekt, ziet u ons aan het werk met douglashout, waarmee we zorgen voor een authentieke en kwalitatief hoogwaardige afwerking, vrij van minder duurzame materialen zoals spaanplaat.

Bij Houtbouw Holland krijgt u niet alleen een product, u krijgt een stukje erfgoed, vakmanschap en duurzaamheid. Welkom in de wereld waar hout leeft en dromen werkelijkheid worden.

Veel gestelde vragen over het laten bouwen van een houten schuur

Voor bijgebouwen, zoals een schuur kunnen onder voorwaarden zonder vergunning worden gebouwd.

Een van de voorwaarden is dat een bijgebouw wordt voorzien van een plat dak of schuin dak (zadeldak of schilddak), de goothoogte niet hoger mag zijn dan 3 meter. De hoogte van de daknok niet meer dan 5 meter is en deze wordt verder begrensd volgens de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 = maximale daknokhoogte (m).

Via deze link kunt u zelf controleren of een vergunning nodig is: https://omgevingswet.overheid.nl/home.

hoe groot mag een schuur met overkapping zijn?

Een schuur mag zonder vergunning worden gebouwd als deze voldoet aan specifieke voorwaarden met betrekking tot afmetingen en plaatsing. Het bijgebouw of schuur moet een plat of schuin dak hebben met een goothoogte van maximaal 3 meter en een nokhoogte van niet meer dan 5 meter, waarbij de maximale nokhoogte afneemt naarmate het dichter bij de perceelsgrens staat.

Deze is gebonden aan een formule die afhankelijk is van de afstand tot de perceelsgrens. Het bijgebouw moet in het achtererfgebied gelegen zijn, en de maximale oppervlakte varieert afhankelijk van de grootte van het bebouwingsgebied: tot 50% van het gebied voor oppervlaktes tot 100 m², een vaste hoeveelheid plus een percentage voor gebieden tussen 100 m² en 300 m², en een andere berekening voor gebieden groter dan 300 m², met een maximum van 150 m².

Meer informatie leest u in ons blog: vergunningsvrij bouwen.

Douglas is een duurzame keuze met een levensduur tot wel 75 jaar, wat het zeer geschikt maakt voor de ruige (Hollandse) buitenelementen. Daarnaast is deze houtsoort minder gevoelig voor schimmel en houtrot. Indien gewenst voorzien wij het hout van 2 lagen hoogwaardige kwaliteit beits. Voor een lange levensduur is onderhoud noodzakelijk. Wij adviseren het hout om de 7 tot 10 jaar te behandelen met verf of beits. Meer informatie over de levensduur van douglas hout kunt u vinden in dit artikel: https://www.houtbouwholland.nl/blog/hoe-lang-gaat-douglas-hout-mee/

Ook een schuur vanHoutbouw Holland?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of gratis brochure aan.

Vraag een offerte aanBrochure aanvragen